Kungamordet

Jag har läst Kronprinsessan. Har för mig att jag tyckte att den var så där. Var nog aldrig aktivt inne på att läsa någonting mer av Hanne-Vibeke Holst. Men så hamnade Kungamordet av en slump i mina händer. Lika bra att läsa den tänkte jag. Helt ok. Inte den bästa bok jag läst - men inte heller den sämsta. Långt ifrån.  Äktheten är skrämmande. Så mycket jag känner igen från extrajobbet. Kvinnan som misshandlas. Hur misshandeln går till. Det följer ofta ett och samma mönster. Skrämmande! Skrämmande! Hanne-Vibeke Holst beskriver det otäckt bra. Så bra att jag undrar om hon suttit som en fluga på väggen och hört när kvinnorna berättat för mig och mina kollegor om sina liv. För att vara en roman känns boken skrämmande verklig. Stort persongalleri. Många karaktärer att hålla reda på, men det får jag nog säga att det är det värt.

Kommentarer
Postat av: Lotta

Hon skriver verkligen bra! Jag började med Trilogin om Terese Skårup (finns både som tre olika böcker och som en samlingsvolym). Händer väl inte sådär förtvivlat mycket men man blir ändå fängslad och läser vidare.

Sen läste jag Kronprinsessan och Kungamordet. Och sen klämde jag t o m Min mosters migrän som inte alls var vad jag väntat mig, men ändå oväntat bra. Hon är duktig!

Postat av: Kandidat Dropp

Hrm, jag ska nog försöka klämma de där också vid tillfälle.

2008-05-04 @ 17:27:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback