Rom IV

Igår avslutade vi dagen med att strosa och äta middag i Trastevere som är Roms bäst bevarade medeltida kvarter. Det var så mysigt att vi gick tillbaka dit idag för att se mer. Så mycket som vi gått den här semestern har vi aldrig kunnat gå tillsammans förut. Mr H:s eländiga diskbråck har alltid satt stopp för allt travande. Redan 1 månad efter operationen var han mycket bättre än tidigare och i Malaysia kunde vi knalla en del, nu - 1,5 år efter operationen är det inte ryggen som sätter stopp för våra aktiviteter längre. Det är så skönt.

Också idag har vi varit inne i flera kyrkor. Skenheligt av mig som ateist kan man tycka, ändå är det något av det vackraste och mest rogivande jag vet. Den här resan har vi sett kyrkor av alla de slag. Stora, pråliga, små och enkla och allihop har varit så fantastiskt vackra.

Romarna verkar vara kloka människor, många av dem har hund. Vi har sett hundar av alla möjliga raser, men kanske fler små än stora. Taxar verkar populära. Knappast några jagande taxar och många med lite annat blod i, men huj så söta de är. Och oj vad jag saknar Lilla Besten när jag ser dem.

Universitetets botaniska trädgård slank vi in i en stund. Lummigt och vackert. I parken såg vi vad som var en av resans höjdpunkter. Gröna fåglar, med lång stjärt och illröd näbb. Papeojliknande saker.  Måste ta reda på vad det var. En matade en annan som satt inne i boet i trädstammen. Det var skönt att slippa larmet från trafiken och få lite lugn och ro. Den här staden är visst aldrig tyst. Italienarna tutar hela tiden, bilarna låter och inte blir det mindre ljud av att alla vackra gator är av kullersten - det dämpar ju inte direkt ljuden. På det ett ständigt bakgrundsljud från polis- och ambulanssirener. Idag var det dessutom en polishelikopter i farten för att hålla reda på alla demonstranter. Med lite engelska och lite spanska och ännu mindre latin har vi listat ut att det var någon slags arbetar-, kommunistdemonstration på gång idag. Massor med folk som demonstrerade. För eller emot vad orkade vi dock inte ta reda på.Kommentarer
Postat av: Annette

Du skriver och fotograferar så fint känns nästan som man vore där. Härliga hästar dom får nog ha ett speciellt lynne för att klara den mijön eller så är dom kanske döva.

Om ni gillar pizza hoppas jag att ni provat att äta det på restaurang, mumsigt värre.

2009-04-04 @ 20:01:21
Postat av: KD

Kul att du gillar det Annette. Jodå, vi har provat pixxa, klart bättre än den svenska varianten.

2009-04-05 @ 19:34:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback