Rom III

Det har varit strålande sol och varmt i Rom idag. Mr H och jag har gått i kortärmat, medan romarna inte riktigt vågar lita på att våren är här utan går klädda i åkpåsar (Mr H:s benämning på täckkappor) och andra vinterkläder inklusive mössor och vantar på barnen. Helt obegripligt! Det måste ha varit 20-22 grader idag. Kanske går de efter almanackan?
Det har varit en härlig dag i en vacker stad. Och ja, pizza, öl och glass har stått på menyn idag med. Dock inte den lyxigaste varianten av glass - numera passar vi oss noga.


Det här är den kyrka som verkar ligga närmast hotellet. Det är inte långt bort. Staden kryllar av kyrkor - nästan 365 stycken, en för varje dag på året. Den här var betydligt enklare än andra vi sett under resan, men definitivt inte mindre vacker.


Huset här har vi gått förbi flera gånger och funderat på vad det är. Igår skulle vi gena genom parken nedanför och upptäckte att den verkar vara en mötesplats för MSM. Var vi än gick såg vi män lite nonchalant draperade på murar eller bara stående i väntan ...
Jag tog ett fast grepp om Mr H så de skulle veta att han inte var tillgänglig. Hade ju varit surt att förlora honom i den parken. :-)


Det finns inga skyskrapor i Rom. Jag är ingen skyskrapehatare men jag tror ändå att bristen bidrar till att staden är så vacker. Att många hus har gammal arkitektur oavsett om de är nya eller gamla kanske ändå är den tyngsta orsaken?
 

Visst är poliserna stiliga? I ridstövlar och sabel.


En staty på en av fontänerna vid Piazza Navona.


Mr H stod för dagens agenda. Det blev långsamt strosande genom stan. Många sittstunder för att vila ben och fötter. (Inte mig emot, vid det här laget brinner det under fotsulorna redan när vi vaknar). En av sittstunderna var här på Time Elevator. 4D-film om jordens utveckling och Roms historia. Faktiskt intressant och roligt.


Någon skrev till mig att romarna tycks tycka att det räcker med all historia de bjuder på,så trevliga mot turister behöver de inte vara. Faktiskt tycker jag att det ligger något i det. För att klara sig i den här staden får man buffla sig fram, vanlig svensk försiktighet och hänsyn är klart dåliga egenskaper. Fast sanningen att säga är det inte bara italienarna som bufflar. Turisterna också. Igår blev jag ganska så brutalt undanskuffad av en man som skulle först fram till utkikspunkten och fotografera. Turist förstås och med sådana turister kan man förstå att romarna tröttnar på att ha dem i vardagen.

Kommentarer
Postat av: Annette

Bor ni i centrum?

Jag upplevde italienarna som trevliga men det var inte så mycket turister där vid juletid.

Jämfört med Lissabon eller Prag så är folket i Rom mycket trevligare mot turister.

Hur gick det med vespa-körandet?

2009-04-03 @ 18:13:00
Postat av: Lotta

Passa dig så du inte blir kulturellt utbränd. Såg en gång ett reportage på TV från Florens där det hävdades att man kunde bli just det. Culture overload liksom. ;-)

Postat av: Mårr

Åh, jag vill också resa!!!

2009-04-04 @ 00:22:47
Postat av: KD

@annette: Jodå, vi bor centralt. Det där med vesporna var bara ett internt skämt som inte går att förklara. Ingen vespaåkning, alltså.

2009-04-04 @ 10:16:17
Postat av: KD

@Lotta: Kulturellt utbränd är det ett annat ord för hemlängtan? I så fall är jag det. :-)

2009-04-04 @ 10:17:16
Postat av: KD

@Mårr: Du var ju nyss i London, men Rom kan rekommenderas nästa gång.

2009-04-04 @ 10:18:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback