Stylist? Gaaaah!!!!

Vi har sminkat lägenheten. Hela helgen. Kartonger till garaget. Möbler till garaget. Det har inneburit travande i tre trappor ner och tre trappor upp ungefär miljooo.oooner gånger. Låren vaknade stumma i morse.

I fredags fick vi finbesök av en stylist. Tveksamt om vi skulle ta hit någon. Frågade mäklaren om folk verkligen går på det. Han var tyst länge, sedan kom det ett: "Jaaaa, folk är verkligen så jävla dumma". När det så redan var inbakat i mäklararvodet så tänkte vi, varför inte.

Att det var läge att rensa undan privata foton, tömma "avställningsytor" och tömma lådor och skåp hade vi redan listat ut, likaså att man ska städa så det skiner till visningen (näe, vi har det inte alltid så). Men hon fick oss att bära ner fler möbler i garaget än vi tänkt (vad gör folk utan garage) och nu är det så tomt att man faktiskt kan bo här. Fast jag vägrar att bära ner två av bokhyllorna - någon j-a måtta får det vara. Nåja, vi besparar i alla fall våra vänner några trappsteg vid själva flytten.

Läste upp stylistens långa lista med saker att göra för Mr H. Vissa punkter var självklara, vid andra fnös han lite tyst (vita pelargoner i köksfönstret, vita orkidéer i vardagsrummet, vita blommor i sovrummet, gröna växter i extra rummet). När jag kom till punkterna; "Låt det stå en vas med snittblommor på matbordet.", "Plantera blommor i tre blomlådor på balkongen (känns viktigt när de ska stå där en vecka under visningen och vi sedan inte har någon nytta av dem) fnös han lite ljudligare.

Och följande punkter kunde han bara inte låta bli att kommentera:
* Ställ dit en fin olja/vinägerflaska och några färska örter på köksbänken
Mr H: Vilket larv
* Ställ ett fat med röda äpplen på soffbordet
Mr H: Jag kan åka runt stan och se var man hittar de som glänser mest
* Låt det stå en lykta på bordet på balkongen.
Mr H: Den tjänar ju till mycket när vi har visning på dagen
* Lägg en tvål som luktar gott i badrummet
Mr H: Va f-n tror hon? Att vi ska välja en tvål som luktar illa.

Håhåjaja, nu är i alla fall det mesta klart för fotografering. Inte har jag tid med det här. Jobbar massor i veckan, flera dygnslånga pass. Jaja, allt annat i livet har ju gått så det lär väl gå det här med ...

Kommentarer
Postat av: Lotta

Men... kanelbullarna då? Det ska alltid lukta nybakade kanelbullar har jag hört, eller gäller det kanske bara hus på landet? ;-)

Postat av: KD

Ah, vår stylist var väl hysterisk GI-person eller något sådant ... det blev röda äpplen istället.

2009-08-03 @ 16:33:51
Postat av: Mårr

Jisses! Mr H:s fnysningar fortplantade sig hit, eller ja, jag fnös lite jag också.

2009-08-03 @ 19:50:05
Postat av: Mårr

(Fast å andra sidan har de säkert "standardpunkter" - och jag misstänker att alla lägenheter inte är....helfräscha när de kommer dit, då kanske den där tvålen är världens lyft)

2009-08-03 @ 19:51:11
Postat av: Annette

Stylisten kunde väl fixa till detaljerna åt er.?

2009-08-03 @ 20:51:46
Postat av: Helena och Juvelen

När ni går där och kånkar och bär på alla prylar som ska bort (och ordnas fram, för den delen) får ni väl tänka på alla extra försäljningspengar som ni förhoppningsvis kommer att få som lön för mödan :-).

2009-08-03 @ 21:50:09
URL: http://www.dovier.se
Postat av: KD

@Mårr: Jodå, standardpunkter finns. Vita orkidéer, lyktor och olje- och vinägerflaskor samt färska örter. Vi har sett det i varenda hus vi varit inne i - eller kanske inte det vi köpte förresten (nu vet jag varför vi fastnade för det).@Annette: Tycker jag med! Då hade vi verkilgen haft nytta av henne :-)@Helena och Juvelen: Jo, vi håller tummarna och hoppas.

2009-08-03 @ 22:26:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback