Det var det där med det diagnostiska provet

Plötsligt, några få veckor innan sista kursen började kom ju det där mailet som sa att det skulle bli ett diagnostiskt prov på fyra timmar i en datasal på allt vi gått igenom under HELA utbildningen. Man skulle visst inte mätas på individnivå utan som grupp, fast var och en fick personlig inloggning och lösen. Obligatoriskt att göra det var det också för att få ut examen även om betygen inte kan påverkas (döh! vi kan ju bara få underkänt eller godkänt på den här utbildningen).

Jag blev pruttirriterad men inte förvånad. Programkommittén och administrationen har om och om igen visat sig vara inkompetenta och oproffsiga. Tänkte skriva ihop ett litet mejl till dem om att:
a) Man kan inte sätta in ett diagnostiskt prov med så kort varsel
b) Definitivt inte på så stor mängd kunskapsmaterial
c) Även om de säger att de inte mäter oss individuellt så finns resultatet där och de KAN kontrollera var och en. Finessen och ofinessen med datorer säger den gamla systemvetaren i mig.
d) Man sätter dessutom inte in provet på trettondagsafton, FÖRE det datum vi fått information om att kursen ska börja.
e) Att kräva att man gör det diagnostiska provet är inte ok om man inte vetat det i god tid.

Nå, de punkterna räckte för att skapa irritation hos mig även om jag säkert kan komma på fler om jag anstränger mig. Nå, något mejl fick jag aldrig iväg men jag gissar att någon annan kommit före för igår fick vi nya besked mejlledes. I en ovanligt ödmjuk ton talade man om att:
a) Diagnostiska provet inte är obligatoriskt
b) man vädjar till oss att ställa upp och skriva det för att man på sikt ska kunna förbättra läkarprogrammet.

Och vet ni, det köper jag. Till fullo! Visst ska jag göra det diagnostiska provet. Kommer till och med tycka att det blir roligt. För går det till på rätt sätt tycker jag det är ett alldeles utmärkt sätt att förbättra läkarprogrammet.


Kommentarer
Postat av: Mårr

Now we´re talking. Det första beskedet lät ju helt overkligt.

2009-12-18 @ 18:11:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback