Hej moster B!

Idag har vi tagit det väldigt lugnt. Njutit av att det är betydligt varmare än hemma. Ungefär en sisådär 20 grader gissar vi. Ingen blåst. En hel del sol. Tack och lov inget regn, på den punkten hade SMHI fel, fel, fel.

Har gått en massa men också suttit och tittat på folk och trafik. Stan är full av folk, många turister. Just nu undrar vi om det inte är någon form av lov i Italien och Frankrike för det kryllar av skolklasser i alla åldrar. Förutom italienare är det massor av fransmän, en hel del engelsmän och amerikaner här. Dessutom många zigenare, men endast ett fåtal araber.

Började dagen med ännu en busstur för att få lite koll på geografin. Men sedan blev det apostlahästarna i många timmar. Konstigt nog inga blåsor än - trots nya skor. Här kommer en  snabbversion av vad vi sett och gjort idag.

Strax innan vi gick in i kyrkan Santa Maria in Aracoeli. En fantastiskt vacker kyrka,
bara framme vid altaret fanns 30 !!!! kristallkronor.Romulus och Remus

Forum Romanum  - där kan man gå hur länge som helst. Man känner luftdraget från historiens vingslag. Det är så imponerande. Kom bara ihåg att ta med dricka och mat. Av någon underlig anledning säljs det inte inne på området.Inne i Palatinomuséet fanns en hel del statyer, bara några få var tyvärr original. Den här lilla barnakroppen var fascinerande framförallt på grund av detaljrikedomen i nästa bild.

Någon har ursrpungligen hållt det lilla barnet i famn, med en hand under lilla rumpan.

Till lunch köpte vi pizza i lösvikt. Bättre än svenska pizzor till både smak och storlek.

Fontana di Trevi, som alla andra turistmål fullt med folk.
Som Helena påpekade i förra inlägget. Gelateriorna är härliga ställen. Italiensk glass är ju gudamat, och kostar sin vikt i guld. Vis från gårdagen bestämde jag mig för en bägare i tron att det skulle bli en lagom liten glass med tre små kulor. Problemet med att inte kunna språket är att man ibland får någonting helt annat än man tror sig ha beställt. I det här fallet en enorm glass med massor av "garnering". Kan säga att ikväll blev det ingen middag  för oss - glassen var mer än nog.
Spanska trappan, också den knökfull med folk.

Kommentarer
Postat av: Lilla Mysan

Åååh, gawd, de där glassarna såg helt sjukt smarriga ut! dregel

2009-03-31 @ 22:05:12
Postat av: Lotta

Tycker fortfarande inte synd om er. ;-)

Postat av: Lotta

Tycker fortfarande inte synd om er. ;-)(Nu strular kommentarerna igen, så det kanske blir dubbelt...)2009-04-01 @ 06:58:49
URL: http://www.bruksterrier.se
Postat av: hennes sambo

ni kan ju fråga vad glasskalaset kostade...

Jag är inte direkt någon ekonomisk asket men det var nästan i överkant för mig också.

Kan tänka mig att kandidaten mått dåligt i natt och drömt mardrömmar över den krossade budgeten.

2009-04-01 @ 08:52:58
Postat av: Helena och Juvelen

Jag tycker att det är helt rätt att äta glass i stället för middag when in Rome. Och tänk på alla pengar ni sparade på att inte behöva äta middag tack vare den magnifika glassen :-). Faktum är att jag tror att de dekorerade glasstrutarna är fotograferade på samma gelateria med kromstolar vid spanska trappan som jag och föredettingen blev inregnade på under en skyfallsliknande regnskur. Kan det stämma? Kolla här, kandidaten: http://vitbalansen.blogspot.com/2008/10/rom-del-3.html. Keep on frossing nu! :-)

2009-04-01 @ 10:09:15
URL: http://www.dovier.se
Postat av: KD

Jo, nog måste det vara samma, Helena. Vilken slump :-) !

2009-04-01 @ 20:51:59
Postat av: Dinfia

Det ser ut som Mr H är skräckblandat förtjust över sin glass :-)

2009-04-05 @ 10:48:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback