One down, one more to go

Ögontentan avklarad. Den kändes human. I början av kursen var det någon (kursansvarig?) som klämde ur sig att vi skulle kunna tillräckligt för att veta när vi ska remittera patienter vidare till ögonspecialist. På den nivån var tentan.

På eftermiddagen blev det praktiskt prov i öronstatus. Ansvarig såg det mer som ett övningstillfälle än ett test och tur var väl det annars tror jag inte någon av oss hade blivit godkänd. Att ingen av oss övat var alltför tydligt. Och tyvärr den tråkiga följden av att vi är en betydligt större klass än normalt. Eftersom nya läkarprogrammet är bara något år efter oss trycker programledningen nu igenom så många som möjligt på gamla läkarprogrammet. De nya kursarna är riktigt trevliga och bra men jag surar ändå över tilltaget. Att vi får betydligt färre övningstillfällen och blir sämre förberedda för att gå ut på AT blir bara alltför tydligt vid sådana här tillfällen. Undervisningskvaliteten blir helt klart lidande när vi är 20-talet fler i kursen än tidigare terminer.Väl hemkommen hittade jag Besten nerbäddad i min säng. Hon börjar bli skendräktig igen och kan inte få nog med kärlek. När husse sov på förmiddagen fick hon därför ligga bredvid i min säng. När husse gick upp blev hunden kvar. Jo, vi har släppt alla spärrar. Det är fritt fram för den lilla rackaren nästan överallt nu. I natt kom hon och sälade (sticker upp huvudet ovanför sängkanten) sig vid halv två och visade tydligt att hon minsann inte tänkte acceptera ett nej. Jag lyfte upp henne tyst för att Mr H inte skulle säga någonting - han är fortfarande strängare än jag. Vaknade som vanligt efter sådana nätter med kramp i knät och muskelvärk både här och där för att 8 kilo taxfröken har en förmåga att bre ut sig i sängen och jag får balansera på kanten.

Jaha, då är det väl bara att samla ihop lilla hjärnan och försöka plugga till fredagens tenta ... Jag börjar i morgon.


Kommentarer
Postat av: Mårr

Helt korrekt läge för taxbästa! :)Jomenvisst var ögontentan snäll?

Urtrist med få övningstillfällen - kan säga att det är trångt på klinikerna även utanför Ackis, det kommer dubbla gäng kandisar även till oss nu (både nya och gamla programmet + att det är fler än någonsin) och vem flyttar på sig först? Jo, AT-läkaren :)

2009-03-02 @ 21:33:28
Postat av: Lotta

Visst är det fascinerande hur mycket plats 8 kg hund kan ta? K är inne i en "knô-period" just nu, så jag har också varit på väg att ramla ur sängen de senaste nätterna. :)

Postat av: KD

Kan tänka mig att det blir rätt frustrerande för er också, Mårr.

2009-03-03 @ 06:22:14
Postat av: KD

Skönt att höra att det inte bara är Lilla Besten som är bortskämd, Lotta :-)

2009-03-03 @ 06:23:14
Postat av: Helena och Justus

Bra jobbat av Lilla Bästen som sakta men säkert har sett till att få det som hon vill ha det :-). Justus (39 kilo) sover så klart också i sängen, men det är ju smidigt nu när den inte delas med en ortoped på sisådär en 85 kilo också :-/. Men trots det stora utrymmet vill Justus ändå ligga så nära mig som möjligt, och det får han gärna göra för det är ju himla mysigt.Du undrade vad blyvikten egentligen har använts till? Jag har inte en aning. Dörrstopp? Sänke? Portabel hundbindningsstolpe för chihuahua? Don´t have a clue. Men charmig är den ju :-).

2009-03-03 @ 10:08:03
URL: http://vitbalansen.blogspot.com/
Postat av: KD

Jo minsann, den lilla fröken vet exakt hur hon ska göra för att få som hon vill. Jag måste sluta säga att hon har en valnötshjärna.

2009-03-03 @ 15:33:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback