Hustypen

Jag njuter av att kunna gå ut i trädgården och pyssla, få frisk luft och röra på mig utan att behöva krångla med att låsa alla dörrar, gå tusen trappor ner, springa tusen trappor upp om jag glömt någonting. Det är inte längre jox med att få liten taxfröken ner för en massa trappor utan att hon låter. Inte heller behöver vi lyssna på taxfrökens protester när grannungarna skriker och dundrar i ekande trappa. Ärligt talat så kände jag i lägenheten mer än ofta för att protestera mot oväsendet. Nu gjorde jag inte det utan konstaterade att Besten fick stå för protesterna som i mitt stilla sinne var väl befogade.

Näe, jag är verkligen ingen lägenhetsmänniska. Det gick bra så länge jag var själv i trean men så flyttade Lilla Besten och Mr H in och plötsligt kändes det trångt. Trångt så till den milda grad att jag beskar mitt eget liv. Hus och mer yta gör att jag lever upp igen. Är social på ett annat sätt än jag tyckt mig kunna vara tidigare.

Stumporna sov över hos faster och Mr H från fredag till lördag. Mysigt! De hittade fasters gamla prydnadsdockor och vanliga dockor och dockkläder nere i källaren och pysslade på och lekte fantasilekar.

Idag har både farbror (ja, han hade ett ärende) och Mr H:s kollega med fru våldgästat. Att bli våldgästad är trevligt! Man våldgästar inte folk i lägenhet. Det var tråkigt!

Och nu över till något helt annat. Farfars skrivbord som farmor och farfar alltid haft hemma hos sig står numera i mitt kontor. Packade in saker i det idag och ruttnade på att hyllorna verkade konstigt korta, skrivbordet är ju så djupt. Började undersöka och på baksidan hittar jag ett nyckelhål. Där innanför gömmer sig lådor för förvaring. Tja, det säger ju allt om mitt sinne för detaljer. Jag såg här skrivbordet varje gång farmor och farfar besöktes och hade inte en susning om de där lådorna.

Barnkursen börjar på allvar i morgon men än behöver jag inte fundera på några barndiagnoser. Det mitt huvud sysslar med att fundera kring just nu är varför träden har så många löv och varför de tappar alla löven på just vår gräsmatta. Jo, livet är ju faktiskt som bäst efter en tenta.


Kommentarer
Postat av: Lotta

Inga bortglömda miljoner i facken? Eller... du kanske inte har nyckeln?Hus har sina fördelar. När snön ligger djup och man måste skotta en halvtimme för att öht ta sig ut från tomten är det dock lite svårt att se charmen. ;-) Tack och lov händer det inte så ofta.

Postat av: Hanna

Haha, visst är vi alla olika. Har ju bloggat om precis det här, hur lägenhet passar oss så bra just nu. Skönt att ni trivs och mår bra!:) Hoppas nästa kurs blir bra! Kram

2009-11-08 @ 21:12:04
Postat av: Hanna

Och just det, vad roligt med skrivbordet och de hemliga lådorna! Har du lyckats se om det finns något spännande i dem?

2009-11-08 @ 21:13:20
Postat av: KD

Jodå nyckel fanns, men tyvärr varken diamanter eller miljoner i lådorna. Det där med eventuell snö har jag valt att bortse från, Lotta. ;-)

Jo, jag läste det du skrev, Hanna, om lägenheten. Det är glädjande att ni trivs så fint. Kram!

2009-11-09 @ 17:17:14
Postat av: tina

Lönnfack! Så spännande!Jag skulle vilja ha en stor trädgård, men helst inget hus. Kan man ordna det tro?

2009-11-10 @ 11:24:21
URL: http://www.pickipicki.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback