Sopigt

Jo, jag tror allt att jag hamnade på rätt sida om strecket på BUP-tentan. Det har varit en intensiv vecka, med långa dagar. Fallbeskrivningar under veckan har väl gjort att någonting fastnat. Gick det vägen får man väl tacka kursupplägget för det för någon tid att plugga på kvällarna har inte funnits.

Igår var det, som varje torsdag, dags för kvällskurs. Hedersvåld handlade det om. Fantastiskt bra föreläsning. Det var det förra veckan också. Då handlade det om våld i samkönade relationer. Eller skulle göra. Så mycket våld blev det inte, men det var riktigt bra ändå. Förutom statistikbiten.

Att presentera siffror från en undersökning för någon som i början av 90-talet drillades av Pierre (jupp, alla systemvetare från Lund har koll) och läste boken "Något om säkerhet och osäkerhet i undersökningar" från pärm till pärm ska man inte göra när man har en svarsfrekvens som understiger 50 procent. Knappast statistiskt säkerställt!!!!

Känner man sig ändå nödgad att tvinga andra att ta del av resultatet så bör man åtminstone vara tydlig med vad man vet och inte vet. Nåja, det ligger i linje med mycket annat på den kursen. Administrativt fungerar den väl. Det är en bra kurs. Tankarna är intressanta men mycket abstrakta. Det man lär ut är teorier, som om de vore fakta. Väldigt långt från vetenskap och beprövad erfarenhet må jag säga.

Från det ena till det andra. Våra sopor. Det är visst inte bara vi som noterat att de är få. I onsdags rullade vi ut soptunnan till gatan för att få den tömd under dagen. Det sket sig, big time. Efter ganska mycket oro kring huruvida vi missat någon räkning upptäckte vi att anledningen var att sopgubbarna tyckte att vi inte producerade så mycket sopor och på eget bevåg bestämt att vi inte behövde mer än månadstömning. Den idén har Mr H tagit ur dem nu.

Kommentarer
Postat av: Lotta

Grattis till avklarad tenta!Men sopgubbar som tar egna initiativ, finns dom? ;-) Och månadstömning blir väl inte så fräscht, framför allt inte på sommarhalvåret...

Postat av: KD

Näe, den tanken slog oss också. Dessutom betalar vi för att få tömt varannan vecka.

2009-11-06 @ 21:09:04
Postat av: Mårr

Morsans sopgubbar försökte sig på nåt liknande, men nu tror jag de har kammat till sig igen. Vissa veckor har man ju faktiskt producerat skräp så det svämmar över, och betalar man så betalar man.

2009-11-07 @ 10:23:08
Postat av: KD

Präxis, betalar man så betalar man. De är sig visst lika, sopgubbarna världen över.

2009-11-07 @ 11:06:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback