MRSA

För nya jobbets skull måste jag genomgå en MRSA-screening. Funderade inte så mycket över det utan åkte dit oförberedd. En halvtimma skulle det ta hade de sagt och någonstans i bakhuvudet hade jag en tanke på tops lite här och var. Istället blev det avklädning inpå bara trosorna och kontroll av hudkostymen. Som hos polisen skojade jag. Sköterskan drog inte på munnen. Nåväl, inga öppna sår. Besiktigad och godkänd på en minut och utan tops.

Kommentarer
Postat av: Lilla Mysan

Det där har jag funderat på faktiskt. Vi har ju resistensproblematik även hos djur, ffa hund, och har inne MRSP-patienter (motsvarigheten till MRSA)var och varannan vecka. Självklart är det en himla massa hygienrutiner och bladibla kring dessa patienter och nu vägrar jag komma i närheten av dem öht. Men innan man diagnosticerat dem med MRSP, då kan man ju faktiskt bli smittad och vara bärare. Sånt kan ju vara bra att känna till nu när det kanske blir tal om snitt och grejor. Visst borde man väl kunna ta upp det med barnmorska/läkare när det börjar närma sig, så att de testar? funderar

Postat av: Marie

Eberhardt pratade om det där igår, fast i aspekten piercings. I Sthlm måste nyanställda i vården kontrolleras och godkännas, och det är ok om du piercade dig före 1/1 2005, då anställs du, men har du petat dit din ring/stav i ögonbrynet/bröstvårtan/annanstans efter det datumet är du potentiell MRSA-spridare.

Sen ställde han frågan: "Har vi någon massdöd i Sverige där folk smittats av MRSA från piercings???"

:)

2010-01-22 @ 07:20:37
Postat av: KD

Åh, har du fått lyssna på Eberhardt? Vilken lycka. Är han lika bra på att prata som att skriva?

2010-01-22 @ 08:27:11
Postat av: nyfiken T7-kandidat

MRSA-screening? Var ska du jobba om du tvingas genomgå dylikt? Neonatal?

2010-01-22 @ 15:32:36
Postat av: KD

Inte i Uppsala, återkommer om detta inom kort.

2010-01-23 @ 07:03:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback