Persisk fruktkyckling med saffransris eller pasta - 4-6 port

Riktigt god kycklingrätt. Ät med saffransris, tex.

Ingredienser: 

  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 1/2 kg kycklinglår
  • 1/2 l vatten
  • 1 krm gurkmeja
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm paprikapulver
  • 4 dl kokande vatten
  • 1 buljongtärning
  • 1 msk maizenaredning
  • 3 dl gröna oliver
  • 1 1/2 dl russin, gärna Sultanrussin/
  • gulrussin
  • 4 dl katrinplommon
  • 2-3 msk zereshk (torkade berberisbär)
  • var sparsam med salt

  • Så här gör du:
    Hacka och fräs löken och vitlöken i en gryta med olivolja.
    Bryn kycklinglåren i olivolja tills de fått fin färg. Lägg över köttet tillsammans med den frästa löken och vitlöken i kastrull. Tillsätt vatten och låt koka under lock i cirka 20 minuter.
    Tillsätt kryddor, buljong, maizena, oliver, plommon och russin och låt det småkoka under lock cirka tio minuter tills kycklingen är mör.
    Tillsätt berberisbären strax före serveringen och rör om försiktigt. Servera med persiskt saffransris eller pasta.
    Tips Det går även bra med strimlade kycklingfiléer, men korta i så fall ner koktiden.


    Kommentarer

    Kommentera inlägget här:

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar:

    Trackback
    RSS 2.0