Biff med ingefära - 4 port
Ännu ett recept från Wok-bok. Helt ok, men kanske inget speciellt.
Ingredienser:
300 g utskuren biff, strimlat
3 msk soja
1 purjolök, strimlad
1 medelstor morot, strimlad
100 g champinjoner, skivade
1 röd paprika, strimlad
50 g färsk ingefära (strimlad) eller 1-2 tsk malen
1 brk böngroddar (220 g)
3 msk majsolja
1 tsk salt
Laga till:
Lägg det strimlade köttet i en skål och häll över sojan, låt dra ca 30 minuter
Ansa grönsakerna, strimla/skär dem fint.
Hetta upp oljan i woken, bryn köttet i flera omgångar och tag upp det ur grytan
Lägg ner grönsaker och svamp i woken, låt fräsa 3-4 min. Tillsätt kött, ingefära, salt.
Låt alltsammans hastigt sjuda upp.
Servera genast med ris/nudlar och varför inte ett glas varm eller ljummen litet glas saké?
Ingredienser:
300 g utskuren biff, strimlat
3 msk soja
1 purjolök, strimlad
1 medelstor morot, strimlad
100 g champinjoner, skivade
1 röd paprika, strimlad
50 g färsk ingefära (strimlad) eller 1-2 tsk malen
1 brk böngroddar (220 g)
3 msk majsolja
1 tsk salt
Laga till:
Lägg det strimlade köttet i en skål och häll över sojan, låt dra ca 30 minuter
Ansa grönsakerna, strimla/skär dem fint.
Hetta upp oljan i woken, bryn köttet i flera omgångar och tag upp det ur grytan
Lägg ner grönsaker och svamp i woken, låt fräsa 3-4 min. Tillsätt kött, ingefära, salt.
Låt alltsammans hastigt sjuda upp.
Servera genast med ris/nudlar och varför inte ett glas varm eller ljummen litet glas saké?
Kommentarer
Trackback