Philadelphia morotskaka
En riktigt, riktigt god och saftig morotskaka. Fick receptet av grannen, var hon fått det i sin tur har jag ingen aning om.
Ingredienser:
2,5 dl matolja
3,5 dl socker
4 dl rivna morötter
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1/2 tsk malen muskot
1 tsk malen kanel
50 g grovt hacade valnötter
Ingredienser:
2,5 dl matolja
3,5 dl socker
4 dl rivna morötter
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1/2 tsk malen muskot
1 tsk malen kanel
50 g grovt hacade valnötter
Toppingen:
200 g Philadelphiaost
200 g smält, avsvalnat smör
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Saft och rivet skal av 1 citron.
Gör så här:
Vispa socker och olja vitt. Tillsätt de rivna morötterna och blanda ner ett ägg i taget. Blanda ner övriga ingredienser i smeten. Häll smeten i en smord, bröad form (ca 23 cm).
Grädda i 200 grader i 60 min.
Vispa alla toppingingredienserna till en luftig smet och bred över kakan när den svalnat. Låt kakan stå kallt en stund så toppingen stelnar något. Garnera med t ex valnötter/apelsinkulor.
Kommentarer
Trackback