Fisk i ugn med rotfrukter - 4 port
Ingredienser:
600 g fiskfilé (sej eller lax)
¾ kg färskpotatis
8 färska morötter
2 tsk salt
3 msk Arla smör & rapsolja oliv
2 msk balsamvinäger
2 msk grovhackad persilja
Sås:
2 dl Arla Ko gräddfil
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk finhackad gul lök
2 msk hackad gräslök
1 krm salt
1 krm peppar
Gör så här:
Blanda ingredienserna till såsen. Låt stå i kylskåp ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta potatisen och dela den i halvor. Skrapa och dela morötterna. Lägg potatis och morötter på en plåt med bakplåtspapper. Salta med hälften av saltet. Stek i jövre delen av ugnen ca 10 min. Dela fisken i bitar under tiden och lägg på ett smort ugnssäkert fat. Salta med resten av saltet. Sätt in fisken på ett galler under plåten när rotfrukterna varit 10 min i ugnen. Sänk värmen till 175 grader. Stek allt ca 15 min. Lägg rotfrukterna bredvid fisken. Ringla över smör & rapsolja och vinäger. Strö över persiljan. Servera med sås.
Gör man dubbel sats tar det längre tid i ugnen. Färsk lök och tomater är gott på.