Mandeltårta med punschkräm - 8 bitar

Både kräm och botten kan göras dagen innan. Lägg ihop och garnera en stund innan tårtan ska serveras.


Botten:

100 g skållad, skalad mandel

1 dl strösocker

1 msk kakao

3 äggvitor


Mal mandeln och blanda med socker och kakao. Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem i mandeln.

Bred ut smeten i en smord form, ca 24 cm i daimeter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. Låt svalna.


Punschkräm:

3 äggulor

¾ dl strösocker

2 dl vispgrädde

50 g smör, rumstemp

Ca 2 tsk punsch alt. Konc flädersaft


Blanda äggulor, socker, grädde och smör i en tjockbottnad kastrull. Sjud under kraftig omrörning på medelvärme tills krämen blir tjock. Den får inte koka! Ta från värmen och smaksätt med punsch. Låt svalna.


Garnering:

1-2 dl vispgräde

1 liter jordgubbar


Bred krämen på kakan. Dekorera med spritsad grädde och några halverade jordgubbar. Servera tårtan kyld tillsammans med resterande jordubbar i en skål.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0