Mandeltårta med punschkräm - 8 bitar
Både kräm och botten kan göras dagen innan. Lägg ihop och garnera en stund innan tårtan ska serveras.
Botten:
100 g skållad, skalad mandel
1 dl strösocker
1 msk kakao
3 äggvitor
Mal mandeln och blanda med socker och kakao. Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem i mandeln.
Bred ut smeten i en smord form, ca 24 cm i daimeter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. Låt svalna.
Punschkräm:
3 äggulor
¾ dl strösocker
2 dl vispgrädde
50 g smör, rumstemp
Ca 2 tsk punsch alt. Konc flädersaft
Blanda äggulor, socker, grädde och smör i en tjockbottnad kastrull. Sjud under kraftig omrörning på medelvärme tills krämen blir tjock. Den får inte koka! Ta från värmen och smaksätt med punsch. Låt svalna.
Garnering:
1-2 dl vispgräde
1 liter jordgubbar
Bred krämen på kakan. Dekorera med spritsad grädde och några halverade jordgubbar. Servera tårtan kyld tillsammans med resterande jordubbar i en skål.