Rabarbersalsa
Serverades det här som tillbehör till laxen i somras. Gott!
Salsa
400 g | rabarber |
---|---|
0,5 st | rödlök, liten |
1 tsk | rapsolja |
2 msk | råsocker |
1,5 msk | dijonsenap |
1 msk | lime, pressad |
1 tsk | salt |
1 knippe | basilika |
tillbehör:, färskpotatis, sallad, limeklyftor |
Tillagning
1. Blanda socker, salt och vitpeppar. Strö det över rödingens köttsida. Låt stå ca 15 min.
2. Ansa och skär rabarbern i små bitar. Skala och finhacka rödlöken.
3. Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs rabarbern på medelvärme tills den börjar mjukna, ca 2 min. Tillsätt sockret och låt fräsa med tills det smält, ca 3 min. Ta stekpannan åt sidan och rör i rödlök, senap, limesaft och salt. Hacka basilikan och vänd ner den i salsan.
4. Pensla rödingen på båda sidorna med oljan. Stek fisken med skinnsidan ner ca 3 min i en het stekpanna, gärna med släpplättbeläggning. Vänd och stek 1 minut på andra sidan. Servera rödingen med salsan, färskpotatis, sallad och limeklyftor.
Tror att ursprungsreceptet kommer härifrån.
Kommentarer
Trackback