Räk- eller skinkpaj (4 pers)

Det här receptet kommer från min lilla fina receptbok "Favoritrecept".

Till degen:
150 g smör
2 dl vetemjöl
1/2 dl rågsikt
1 msk vatten

Till fyllningen:
2,5 dl mellangrädde
3 ägg
1 paket dill
3 hg renade räkor eller 5 hg rökt skinka
2 dl ananaskross
3 hg riven ost

Gör så här:
Blanda ingredienserna till pajdegen i matberedare, när det blir en klump är den klar att klämmas ut i en smord form med löstagbara kanter eller pajform. Om pajdegen görs för hand bör den vila ca 1 h i kylskåpet. Perforera pajskalet med gaffel och förgrädda 20 minuter i  200 grader. Blanda alla ingredienser till fyllningen och slå i det färdiggräddade pajskalet. Grädda i ytterligare ca 15 minuter i 200 grader.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0