Saffransfisk (2 port)
Ursprungligen ett viktväktarrecept. Har inte lagat det på länge, men har för mig att det bara var så där ...
Följande behövs:
250 g fiskfilé
225 g potatis
100 g gul lök
2 dl vatten
1/2 paket saffran
1/2 liten fiskbuljongtärning
100 g röd paprika
100 g tomat
dillkvistar
Varva skalad och skivad lök och potatis i en gryta. Rör ut saffran i 1/2 dl vatten, häll i grytan. Tillsätt resten av vattnet och buljongtärningen. Koka upp och sjud ca 10 minuter. Lägg i fiskfiléerna, sjud ytterligare 15 min. Skär paprikan i strimlor, tomaterna i skivor och lägg i grytan. Hetta upp. Garnera med dill.
Följande behövs:
250 g fiskfilé
225 g potatis
100 g gul lök
2 dl vatten
1/2 paket saffran
1/2 liten fiskbuljongtärning
100 g röd paprika
100 g tomat
dillkvistar
Varva skalad och skivad lök och potatis i en gryta. Rör ut saffran i 1/2 dl vatten, häll i grytan. Tillsätt resten av vattnet och buljongtärningen. Koka upp och sjud ca 10 minuter. Lägg i fiskfiléerna, sjud ytterligare 15 min. Skär paprikan i strimlor, tomaterna i skivor och lägg i grytan. Hetta upp. Garnera med dill.
Kommentarer
Trackback