Frukostbullar
Från gamla hemkunskapsboken - Hemkunskap 2.
Du behöver:
40 g jäst
2,5 dl vatten
0,5 tsk salt
0,5 msk sirap
50 g färskost (Keso)
3 dl grahamsmjöl
1 dl vetegroddar
2 dl vetemjöl
Till penslingen:
vatten
1 tsk margarin
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Smula ner jästen i det ljumma vattnet.
Tillsätt salt, sirap, keso, grahamsmjöl, vetegroddar..
Arbeta in vetemjölet så degen blir smidig.
Dela degen i 2 delar och baka ut 6-8 bullar av varje del.
Låt jäsa ( i värmeskåp)
Grädda tills de börjar få färg
Pensla m ljummet vatten och margarin och strö på vetegroddar
Grädda färdigt. Sammanlagd gräddningstid ca 10-12 minuter.
Lägg upp bullarna på galler och täck m bakduk.
Du behöver:
40 g jäst
2,5 dl vatten
0,5 tsk salt
0,5 msk sirap
50 g färskost (Keso)
3 dl grahamsmjöl
1 dl vetegroddar
2 dl vetemjöl
Till penslingen:
vatten
1 tsk margarin
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Smula ner jästen i det ljumma vattnet.
Tillsätt salt, sirap, keso, grahamsmjöl, vetegroddar..
Arbeta in vetemjölet så degen blir smidig.
Dela degen i 2 delar och baka ut 6-8 bullar av varje del.
Låt jäsa ( i värmeskåp)
Grädda tills de börjar få färg
Pensla m ljummet vatten och margarin och strö på vetegroddar
Grädda färdigt. Sammanlagd gräddningstid ca 10-12 minuter.
Lägg upp bullarna på galler och täck m bakduk.
Kommentarer
Trackback