Kalljästa frukostbullar - 10 st
Ännu ett recept från ica.se
Ingredienser
Portioner: 10 st
1/4 paket (à 50 g) jäst (Har för mig att det jästa lite dåligt, nästa gång ska jag prova mer)
2 dl kallt vatten
1 msk olja
1 tsk salt
1 dl grovt rågmjöl
4-5 dl vetemjöl, gärna special
1 dl solrosfrö
Pensling
vatten
Garnering
sesamfrön
Gör så här
Smula jästen i en bunke. Tillsätt lite av det kalla vattnet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt, rågmjöl och vetemjöl. Arbeta till en smidig deg för hand eller i maskin tills degen släpper bunkens kanter. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela degen i 10 bitar. Forma dem till avlånga, släta bullar som läggs på bakpappersklädd plåt. Täck plåten med en bakduk och ställ i kylskåpet över natten.
Sätt ugnen på 250°C. Ta fram plåten och låt den stå framme medan ugnen värms. Pensla bullarna med kallt vatten och strö över sesamfrön.
Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt svalna på galler.