Ugnsstekt hel röding

Uj, uj vilken god röding vi åt till middag idag. Den ser inte så god ut där den kommer direkt från ugnen, uppläggningen kvarstår.  Salta rödingen utvändigt och invändigt, strö på lite ströbröd på utsidan. Fräs lite finhackad lök, champinjoner, krydda (jag använde kompisens hemmagjorda örtsalt) och fyll rödingen med den. Skär tunna, tunna skivor smör och lägg mellan röding och fyllning. Stek i 175-200 grader i 30-35 minuter.



Till det här åt vi kokt potatis (sambon)  och potatishalvor tillagade i ugnen. Potatis i ugnen blandade vi med morotsbitar, paprika, steklök, halverade körsbärstomater, paprikabitar som vi hällt över en blandning med olja och kompisens örtsalt.
Vanlig, klassisk kall sås till: creme fraiche, fettfri majonnäs, svart rom kryddat med salt, peppar och cayennepulver.



Rödingen blev otroligt fin. Fantastiskt gott!!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0