Rostat bröd med pesto och tomat - 30 stycken
Ok, lika bra att erkänna direkt. Jag fuskade med det rostade brödet och köpte crostini. Och använde färdigköpt pesto. Men den varianten gick också hem i alla åldrar. :-)
Förberedelser, ca 15 minuter. Tillagning, ca 5 minuter.
Ingredienser:
3 avlånga frallor, tunt skivade
6 stora, soltorkade tomater, skurna i tunna strimlor
150 g färsk parmesanost, tunt skivad
Pesto:
2,5 dl hårt packade basilikablad
1,25 dl pecannötter
1,25 dl olivolja
3 vitlöksklyftor
Gör så här:
1. Börja med peston: Häll alla ingredienser i matberedaren och kör tills allt blandat sig.
2. Rosta brödskivorna tills de fått färg på båda sidor.
3. Bred pestoblandningen jämnt över det rostade brödet. Toppa varje skiva med soltorkade tomater och parmesanost.
Kommentarer
Trackback