Köttfärsfyllda squash
Köttfärsfyllda squash tycker jag är en höjdare. Man kan följa receptet från ica.se enligt nedan eller helt enkelt göra sin vanliga köttfärssås lite mindre såsig och slänga i den i urgröpta squash, då behöver det inte heller stå så länge i ugnen. Ett tips är att toppa med mjukost med smak tex "vitlök och örter" ovanpå köttfärsen innan man slänger över den rivna osten. Det blir smarrigt!
Ingredienser:
400 g köttfärs
1 ägg
2 vitlöksklyftor
1 tsk rosmarin
1 tsk salt
1 krm peppar
4 squash á ca 250 g
2 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
2 dl riven ost
tomater
Gör så här:
Blanda köttfärs med ägg, pressade vitlöksklyftor, rosmarin, salt och peppar.
Dela squashen på längden. Gröp ur dem med en liten sked. Finhacka inkråmet och lägg i en ugnssäker form. Häll över grönsaksbuljong. Ställ squashskalen i formen. Fyll dem med köttfärsen. Strö över riven ost. Gratinera i ugn i 225° C , ca 30 minuter.
Servera squashen med tomatsallad och bröd.
Ingredienser:
400 g köttfärs
1 ägg
2 vitlöksklyftor
1 tsk rosmarin
1 tsk salt
1 krm peppar
4 squash á ca 250 g
2 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
2 dl riven ost
tomater
Gör så här:
Blanda köttfärs med ägg, pressade vitlöksklyftor, rosmarin, salt och peppar.
Dela squashen på längden. Gröp ur dem med en liten sked. Finhacka inkråmet och lägg i en ugnssäker form. Häll över grönsaksbuljong. Ställ squashskalen i formen. Fyll dem med köttfärsen. Strö över riven ost. Gratinera i ugn i 225° C , ca 30 minuter.
Servera squashen med tomatsallad och bröd.
Tips
Tips! Aubergine kan också fyllas på detta sätt.Kommentarer
Trackback