Focaccia

PickiPicki föreslog det här brödet till fisksoppa. Himmelskt gott!



Ingredienser:
5 dl kallt vatten
50 g färsk jäst
knappt 1 dl olivolja
9-19 dl vetemjöl
30 g havssalt
Pynt;
0,5 dl olivolja
färska/torkade örter;
ex timjan och oregano
rostade pumpafrön
2 msk flingsalt

Gör som följer:
Rör ut jästen i vattnet, tillsätt olivolja och vetemjöl. Arbeta degen för hand eller i maskin i ungefär 10 minuter, tillsätt salt och knåda en stund till. Låt degen jäsa till dubbel storklek under en bakduk.  Dela degen i två lika stora delar och platta försiktigt ut degen på varsin plåt. Gör gropar i degen och strö över färska eller torkade örter, rostade pumpafrön och flingsalt. Ringla över olivolja. Låt degen jäsa ytterliggare en halvtimme och grädda därefter i 180 grader i 15-20 minuter.

Vi slängde i lite grovhackade hasselnötter och soltorkad tomat i degen. Ovanpå lite mer soltorkad tomat och lite havssalt. Mmmmmmmmmmm!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0