Minifiskbiffar med sallad
Hittade det här receptet i någon av min mosters alla "Må Bra"-tidningar. Lättgjorda och håller ihop fint, men lite mesiga i smaken. Nästa gång ska jag hotta till dem med lite cayenne eller chili. Kanske chiliflakes rent av?
Till 2 port biffar behövs:
150 g laxfilé
150 g vitfiskfilé
1/2 uppvispat ägg
1/4 tsk salt
1/2 krm svartpeppar
2 strimlade salladslökar
1 tsk rapsolja
Till salladen:
1 tsk olivolja
2 msk rödvinsvinäger
1 msk grovkornig senap
2 nykokta skivad potatisar
1/2 gurka
3 msk dill
salt, peppar
också några limeklyftor till garnering.
Gör så här:
Mixa fisk, ägg, salt, peppar till en färs. Vänd ner salladslöken för hand. Forma till små biffar och stek i oljan, ca 3 min på varje sida.
Blanda olivolja, vinäger, senap i en skål. Vänd ner potatis, gurka och dill. Smaka av med salt och peppar. Servera fiskbiffar och sallad, garnera med limeklyftor.
Till 2 port biffar behövs:
150 g laxfilé
150 g vitfiskfilé
1/2 uppvispat ägg
1/4 tsk salt
1/2 krm svartpeppar
2 strimlade salladslökar
1 tsk rapsolja
Till salladen:
1 tsk olivolja
2 msk rödvinsvinäger
1 msk grovkornig senap
2 nykokta skivad potatisar
1/2 gurka
3 msk dill
salt, peppar
också några limeklyftor till garnering.
Gör så här:
Mixa fisk, ägg, salt, peppar till en färs. Vänd ner salladslöken för hand. Forma till små biffar och stek i oljan, ca 3 min på varje sida.
Blanda olivolja, vinäger, senap i en skål. Vänd ner potatis, gurka och dill. Smaka av med salt och peppar. Servera fiskbiffar och sallad, garnera med limeklyftor.
Kommentarer
Trackback