Yvonnes rabarberpaj - 4 pers

Inte katten vet jag vem Yvonne är, men trots den konstiga tillagningen av smulpajen blev resultatet lyckat.

Du behöver:
1 l rabarber i skivor
1 msk potatismjöl

Smuldeg:
2,5 dl vetemjöl
2 dl socker
1 tsk bakpulver
1 ägg
75-100 g smält smör

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg rabarbern i en eldfast form med ganska höga kanter. Formen behöver inte smörjas. Blanda mjöl, socker, bakpulver och ägg till en smuldeg och strö den över rabarbern. Smält smöret och häll det över hela smuldegsytan. Grädda i ugn ca 25 minuter. Pajen ska ha fått fin färg och vara knäckig på ytan. Serveras ljummen eller kall med vaniljsås eller vaniljkesella.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0