Sannes kryddiga fiskgryta - 4 port

Det var mamma som tipsade mig om den här fiskgrytan. Hon hade sett den på "halv åtta hos mig". Sagolikt god. Den lär vi göra fler gånger. Perfekt bjudrätt. Ät den som gryta med ris eller potatis, eller späd den lite och ät som soppa.

Ingredienser:
4 st laxfiléer
360 360 g kräftstjärtar
8 8 st musslor (går lika bra med en gurk konserverade musslor, kanske inte lika vackert, men smidigt)
1 1 st purjolök, stor
2 2 st tärningar fiskbuljong
2 2 msk curry
6 6 dl matlagningsgrädde
1 1 dl vitt vin
370 370 g krossade tomater
360 360 g räkor, skalade
35 35 g dill, djupfryst

Gör så här

1. Strimla purjolöken, fräs i gryta ihop med vinet.
2.
Ha i de krossade tomaterna, buljongen, curryn  och grädden.
3.
Låt koka upp lite, sänk värmen låt sakta sjuda i 20-30 minuter.
4.
Skär laxen diagonalt i bitar, 2 cm, och lägg i dem. Låt det sjuda, inte koka, i ca 10 minuter.
5.
Ha i dillen.
6.
Det sista du lägger i är musslorna, kräftstjärtarna och räkorna. Låt sjuda max 10 minuter till.
7.
Garnera med några oskalade räkor och dillkvist.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0