Äppelkorv med rotfruktspuré - 4 port

Mr H var väl inte lika begeistrad över det här receptet som jag var. Rotfrukter är ju inte hans grej. Men, som vardagsmat tycker jag det var helt ok.

Du behöver:
1 kg rotfrukter (palsternacka, rotselleri, kålrot och morot i ursprungsreceptet. Jag tog potatis, palsternacka och morot)
3,5 dl mjölk
0,5 tsk vitvinsvinäger
1 rödlök
salt och peppar
ca 400 g korv
2 syrliga äpplen
0,5 påse ruccola (babyspenat fungerar också)
grovkornig senap
1 msk smör

Gör så här:
  1. Skala och skär rotfrukter i cmstora tärningar. Lägg i en kastrull. Koka dem mjuka med lock på svag värme i mjölk, 10–15 minuter, rör då och då.
  2. Ta från värmen och mixa med mjölken till en puré med stavmixer eller i matberedare. Krydda med vitvinsvinäger, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
  3. Skala och grovhacka rödlök. Skär korv i tjocka skivor. Dela, kärna ur och skär syrliga äpplen i tunna klyftor.
  4. Stek korv och lök i smör i en stor stekpanna 5–7 minuter. Tillsätt äppelklyftorna när 2 minuter återstår. Ta från värmen och vänd ner rucola (grovhackad).
  5. Servera med grovkornig senap

Ps. Gissa var receptet kommer från. Just det ICA-utskick som vanligt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0