Prästostfylld lövbiff med buljongkokta rotfrukter - 4 pers

Fick "Veckans middagsmeny - helg" från ICA. Där fanns det här receptet. Liknar inte alls ett helgrecept för mig men gott var det och till vardags duger det fint. Har redan bjudit både mamma och Prästen på det.

Det här behövs:
6 medelstora potatisar
4 morötter
4 palsternackor
2 gula lökar
12 dl grönsaksbuljong
500 g lövbiff
2 dl riven prästost
1 dl strimlad rökt skinka
tandpetare
2 msk smör/margarin
salt och peppar

Gör så här:
  1. Skala, skär rotfrukter och lök i klyftor. Koka dem mjuka i buljongen, ca 13-20 min, beroende på storleken på klyftorna. Tillsätt löken först när fem minuter av koktiden återstår.
  2. Lägg ut lövbiffarna, fördela ost och skinka på deras halva yta, vik över andra halvan. Fäst med tandpetare. Krydda m salt och peppar.
  3. Stek lövbiffen i matfettet i en mycket varm panna, ca 1 minut per sida.
  4. Servera gärnamed saltgurka och senap.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0