Getostpaj med jordgubbar i balsamico

Ingredienser

  • 1 rulle kyld, färdig pajdeg (à 230 g)
  • 200 g getost
  • 2 dl lättcrème fraiche
  • 1 dl mjölk
  • 3 ägg
  • olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar

Sallad

  • 1 l jordgubbar (1 l motsvarar ca 500 g)
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1/2 tsk dijonsenap
  • 1/2 msk flytande honung
  • 1/2 krm salt
  • 1/2 krm peppar
  • 1 romansallad (à ca 200 g)
  • 1 dl plockade myntablad
  • ev salta cashewnötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Rulla ut pajdegen och lägg i en ugnssäker form (ca 28 cm i diameter, för 4 port) enligt anvisning på förpackningen. Nagga degen med en gaffel.
  3. Skär getosten i skivor och bryt ev i mindre bitar. Fördela i pajskalet.
  4. Rör ihop crème fraiche, mjölk, ägg, salt och peppar. Häll i pajskalet.
  5. Grädda mitt i ugnen 25–30 minuter. Gör salladen under tiden.
  6. Sallad: Ansa och skär jordgubbarna i bitar. Rör ihop olja, vinäger, senap och honung. Krydda med salt och peppar. Bryt salladen i bitar. Blanda med mynta. Lägg upp på ett fat. Strö över jordgubbar och ev cashewnötter.
  7. Ringla över dressingen. Servera med pajen.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Föredrar du egen pajdeg? Mixa då 3 dl vetemjöl, 125 g smör och 2–3 msk kallt vatten i matberedare eller nyp ihop för hand. Låt vila ca 30 minuter i kylskåp innan du trycker ut degen i en pajform och naggar bottnen. Byt 1 dl mjöl mot grahamsmjöl för fler fibrer (för 4 port).

Tack till ica.se för det här receptet på fin sommarmat.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0