Maffig chokladfudge med pecannötter

2012 går till historien som första året jag gjorde julgodis. UNT bjöd på en massa recept bla på den här chokladfudgen som jag lagade med valnötter i. Den fick mycket positiv feed-back.

Ingredienser:
2,5 dl pecannötter (även valnötter passar bra)
1 msk smör
2 krm salt
1 burk kondenserad mjölk
200 g mjölkchoklad
300 g fin mörk choklad
1,5 tsk vaniljsocker (gärna äkta vaniljsocker)

Gör så här:
1. Klä en form med bakplåtspapper (cirka 20x20cm)
2. Hacka nötterna och rosta dem i torr panna
3. Blanda salt, de varma nötterna och smör så att smöret smälter
4. Hacka chokladen fint och häll i en bunke tillsammans med mjölken
5. Smält chokladen i mjölken försiktigt i mikron eller över vattenbad. Rör noga.
6. Vänd ner nötter och vanilj i smeten. Häll ut i en form och bre jämnt.
7. Låt svalna och ställ i kylen minst en timme. Ta ut fudgen och skär den i kuber när den stelnat.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0