Mjuk knäck med messmör och rostad mandel

"Värt att testa även för den som inte är förälskad i messmör. Knäcken smakar nämligen inte speciellt mycket messmör men får en härlig kolasmak och mjukare konsistens än traditionell knäck." Så skrev UNT om knäcken jag testade till julen 2012. Det minnesvärda år då jag gjorde julgodis för första gången.

Du behöver:
0,5 dl hackad mandel
1,5 msk smör
1 dl grädde
1,5 dl ljus sirap
1 dl strösocker
1 dl messmör

Gör så här:
1. Blanda samtliga ingredienser utom mandel i en kastrull med tjock botten till 125 grader (alternativt kulprov). Rör så att massan inte bränner fast.
2. Vänd ner mandeln.
3. Pytsa upp i knäckformar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0