Första julen

Första julen i huset. Broder med familj och moder var här. Till jullunch också faster, farbror och kusin. Det har varit så mysigt. Att tenta den 22:a bjöd ju inte på särskilt mycket förberedelsetid men med moderns hjälp hann allt komma på plats. Den 23:e hann vi till och med åka till lulesläkten i Stockholm och äta "blöta".

Vi trivs så bra i huset och definitivt inte mindre så här i juletid. Jag älskar att smyga upp på morgonen och tända julstjärnor, ljusstakar och julgran och att göra detsamma i skymningen för att få lite mysbelysning i huset. Det har varit härligt att gå ut och tända marschaller på uppfarten och ljusen i stora lyktan på trappan.

Vi har umgåtts på alla möjliga sätt; promenerat långt med Besten, spelat spel, myst framför brasan, ätit julmat. Mr H fick tack och lov vara ledig på julafton men är sedan igår igång och jobbar. När jag vaknade i morse vid fem hade han redan åkt iväg till jobbet. Han gör långpass, å andra sidan är det bra betalt. Enda mörka molnet på himlen har varit den eländiga förkylningen Mr H och jag dragits med, den har gjort oss helt slut.

Det blev till slut lite av varje i matväg (vi äter fortfarande på resterna: sallader, siller, lax, lutfisk - ja, allt som hör ett julbord till). Lilla Besten fick inte smaka julbordet men tog för sig ändå när hon smet ut i uterummet där vi förvarat maten. Turligt nog var det bara potatisen som inte var "hundsäker". Inte visste jag att hon gillar potatis! Skulle tro att hon åt på ren trots. När hon nu inte fick av det goda julbordet så skulle hon ändå ha sin andel ... oavsett vad hon fick tag på. Otur för henne att hon varken fick
julvörten, brysselkålen, rödbetssalladen eller godiset. Fast lite skinka fick hon faktiskt också. Hon har en kompis i modern som såg till att också Besten fick prova den nygjorda skinkan. Den var förresten ett kapitel för sig. Kandidaten hade bråttom i affären och kom hem med en perfekt formad skinka, men helt fel ändå. Den var bara rimmad, inte kokt. Det blev för modern att tillaga skinkan i ugn några timmar och sedan griljera. Och tänk att något helt fel kan bli så rätt. Efter den inledande  paniken när man konstaterat att Kandidaten gjort fel var det bara att bita i sura äpplet och köra igång tillagningen. Tid fanns ju. Om det var "rimningen" eller det faktum att det var Vendelskinka som gjorde det hela ska vi låta vara osagt men det blev den godaste skinka och det godaste doppe vi ätit i mannaminne.

God fortsättning på er!

Kommentarer
Postat av: Lotta

Härligt att ni haft en bra jul, trots förkylningar. Och vad det gäller skinkan så ugnsbakar jag alltid min. :)

Postat av: Mårr

Detsamma!

Stackars bästen, bara potäter till jul - vad säger Taxombudsmannen? :)

2009-12-26 @ 16:40:32
Postat av: Scylla

God fortsättning till dig med!

2009-12-26 @ 19:00:03
URL: http://havstroll.blogspot.com/
Postat av: KD

@Lotta: Det blir nog vår melodi i fortsättningen, att ugnsbaka.

@Mårr: Taxombudsmannen ska få med taxdressyrmänniskan att göra.

2009-12-28 @ 18:39:57
Postat av: Boris

Jätte fin blogg:O!

2009-12-28 @ 19:26:50
URL: http://boriiisjeliiic.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback